Tel. 022 Ė 67 51 444

English


Luchtzuiverende planten

Voor een gezonde lucht, buiten, in de huiskamer of op kantoor kunt u luchtzuiverende planten inzetten. CreŽer een schoon en gezellig leefklimaat met wat extra groen. Simpel, effectief en nog zonder stekker ook!

Het is bekend dat bomen & planten CO2 omzetten in zuurstof. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook bewezen dat sommige planten wel degelijk ook de lucht kunnen zuiveren. Kortom deze luchtzuiverende planten dragen bij aan de gezondheid en een prettige leefomgeving.

We zetten de voordelen van luchtzuiverende planten op een rijtje:
  • » extra zuurstof
  • » afbraak van chemische stoffen zoals benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde
  • » natuurlijke geurneutralisator
  • » betere luchtvochtigheid in droge lucht ruimtes

Plantinformatie & foto's

Luchtzuiverende kamerplanten

Uit de lijst van luchtzuiverende planten voor in huis of op kantoor vinden wij 3 plantjes favoriet. Ze breken chemicaliŽn af, zijn onderhoudsvriendelijk, produceren zuurstof en zien er ook nog leuk uit ook. En juist dat laatste speelt wel degelijk ook een rol want een mooie sterk plant draagt bij aan de het gebruiksgemak. In tegenstelling tot veel andere luchtzuiverende planten zijn de onderstaande 3 niet giftig. Dus heel veilig te gebruiken ook bij huisdieren.
  • 1) Graslelie
  • 2) Goudpalm
  • 3) Krulvaren

Luchtzuiverende buitenplanten & sedumdak

Er is uit onderzoek aangetoond dat stadsparken met veel bomen, mos en heesters significant minder fijnstof bevatten. Zo worden er wereldwijd boomplantdagen georganiseerd. Opvallend is tevens dat een sedumdak met een flinke hoeveelheid mos een mooi uiterlijk heeft en tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu.

Plantinformatie & foto's